Pstruh na másle

1 pstruh na osobu, máslo nebo rama, citron, sůl, olej
Jak na to:Máme-li pstruhy zmražené,den předem večer je dáme do lednice pomalu rozmrznout.Ostrým nožem odstraníme hlavu,ocas a ploutvičky.Pstruha podélně rozřízneme na 2 půlky,jedeme podél páteře,nebojíme se přeříznout drobné kostičky.Ryby osolíme,pokapeme citrónem a necháme chvíli uležet.Pstruhy zprudka opečeme na pánvi na oleji.Dno pekáče polijeme rozpuštěným máslem,ryby přendáme do pekáče kůží nahoru a asi 20 minut necháme dojít v troubě na 200°C.Podáváme s bramborem, s chlebem nebo hranolky.
Podobné recepty:Pstruh plněný sekanou petrželkou, Pstruh na másle, Pstruh v batůžku, Pstruh v žampionech, Pečený pstruh s mandlemi