Kuřecí kari rizoto se sýrem

Potřebujeme:

kuřecí maso 200 g, 1 až 2 hrnky rýže (nebo 2 varné sáčky rýže), kari koření, sýr (trojúhelníkový), malá cibule, olej, sůl, pepř

Jak na to:

Kuřecí maso si nařežeme na nudličky, resp. kostky a cibuli nasekáme nadrobno. Na oleji osmahneme cibuli, po chvilce přidáme maso a opečeme ho. Maso osolíme a okořeníme pepřem a kari kořením. Když je maso opečené podlijeme ho vodou a do hrnce dáme sýr (2-3 trojúhelníčky nebo podle chuti) a necháme ho tam roztát. Na konec přidáme spařenou rýži, osolíme nebo přidáme vegetu li třeba. Dolijeme vodou, tak aby byla přes rýže. Hrnec přikryjeme a vaříme 10-15 min na mírném ohni. Pokud voda už ubyla a rýže ještě není měkká dolijte trochu vody. Pokud máte rýži ve varných sáčcích, ty si dejte zvlášť vařit a nakonec ji přidejte k masu. Posypeme petrželovou natí a podáváme.

Podobné recepty:

Rizoto mňam, Rizoto, Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Pikantní zapékané rizoto, Rizoto s brokolicí