Rizoto

Potřebujeme:

cibule, olej, kuřecí maso, rýže, mražená zelenina ( mrkev, hrášek, kukuřice ),sůl, kari může být i nemusí, podravka, na posypání sýr a kečup

Jak na to:

Na velké pánvi,v které mohu i zapékat v troubě,si na oleji osmažim lehce cibulku a kuřecí maso. Připravim si rýži,já dávám tak 1 a půl hrnku,propláchnu jí a vsypu na pánev. Rýži nechám obalit v oleji,lehce ji orestuji a nakonec přisypu ještě mraženou zeleninu.Dochutim solí,podravkou a možno i kari.To vše zaleji vodou. na 1 a půl hrnku rýže dávám asi 2 a půl hrnku vody,nechám dojít až k varu a šoupnu do vyhřáté troby přibližně na 25-30min, dle druhu rýže.A rizotko je hotovo,jen posypat sýrem a přidat kečup .

Podobné recepty:

Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Pikantní zapékané rizoto, Zeleninové rizoto