Jednoduchá rajčatová polévka
21.4.2012

olej, hladké mouky, bobkový list, nové koření, hřebíček, cukr, sůl, voda, rajčatový protlak, sýr
Jak na to:Z oleje a hladké mouky si uděláme jíšku. Osmahnutou jíšku rychle zalijeme STUDENOU vodou. Samozřejmě za stálého míchání, aby se nám neudělali hrudky. Přidáme bobkový list, celé nové koření a JEDEN hřebíček. Přidáme (za stálého míchání) jednu KL soli a hrst krystalového cukru. Chvilku povaříme. Potom přidáme rajčatový protlak (500 g). Za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Doba vaření začíná ve chvíli, kdy polévka začne vřít. Mezitím si nastrouháme sýr, kterým polévku před podáváním posypeme.
Podobné recepty:Vaječná - rajčatová polévka, Tukožroutská polévka, Rychlá rajčatová polévka, Rajčatová polévka, Rychlá rajčatová polévka