Plněné zelné listy - zapečené

Potřebujeme:

1 hlávka bílého zelí, 1 červená paprika, olej, 100 g rajčatového protlaku, 0,25 l zeleninového vývaru (bujón), 0,25 l sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička vegety, 100 g tvrdého sýra
Náplň: 400 g uzeného masa, 200 g uvařené rýže, cibule, 1 vejce, sůl, mletý černé koření, oregano, petrželku

Jak na to:

Zelí omyjeme a celou hlávku na několik minut vložíme do vroucí vody. Vybereme, opláchneme pod studenou vodou a opatrně oddělíme 8-10 vrchních listů. Zbytek nakrájíme na nudličky spolu s paprikou, osolíme a promícháme. Zelné listy naplníme nádivkou a svineme. Do vymazaného pekáče rozložíme nakrájené zelí s paprikou, poklademe naplněné listy, zalijeme protlakem, který smícháme s vývarem, přikryjeme alobalem a ve vyhřáté troubě pečeme 30 minut. Potom odkryjeme, zalijeme se smetanou, kterou jsme smíchali s moukou, vegetou, posypeme nastrouhaným sýrem a ještě 15 minut zapékáme.

Náplň: Maso umeleme, přidáme uvařenou rýži, na drobno nakrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř, oregano nasekanou nať a promícháme.

Podobné recepty:

Staroslovenský podlistnák, Plněný zelný list, Závitky z čínského zelí, Zimní zeleninová pánev, Plněné závitky z červeného zelí