Pudingové pletence

Potřebujeme:

Těsto: 1 kg poloh. mouky, 100 g krys. cukru, 2 ks droždí, 1/2 lžičky soli, 3 lžíce oleje, 500 ml mléka, z 2 bílků sníh
Puding: 750 ml mléka, 3 vanilkové pudinky, 250 g krys. cukru, 1 Palmarín, 1 vanilka
Sladké mléko: 5 lžic mléka, 3 lžíce moučkového cukru

Jak na to:

V trošce mléka rozmícháme droždí a necháme vykynout. Ze surovin + kvásek vymícháme těsto. Necháme asi 45 min. kynout. Mezitím si uvaříme pudink ze všech surovin. Palmarín rozpustíme v mléce, ve kterém uvaříme pudink ze Zlatých klasů. Vykynuté těsto rozdělíme na tři bochníky. Každý bochník rozvalíme na obdélník dlouhý jako plech a natřeme pudinkem. Stočíme do rolády - všechny tři. Zapleteme do copu a dáme péct při 185 stup. 40 min.

Sladké mléko: Rozmícháme cukr v mléce.
Po upečení, ještě horký pletenec natřeme slad. mlékem.

Podobné recepty:

Nepečený jablečno-pudingový dort, Pudingové řezy, Kynuté vánoční pletence, Pudingové kopečky, Linecké pudingové cukroví