Brambory s nízkotučnou zakysanou smetanou

Potřebujeme:

brambory uvařené ve slupce, nízkotučná zakysaná smetana, 1 salátová okurka, 1 cibule, ochucená bylinková mořská sůl, česnek, petrželka, olivový olej

Jak na to:

Nejprve si uvařte brambory ve slupce, nechte trochu vychladnout, aby se daly chytit do ruky a nakrájet na kráječi.
Nachystáme si ostatní suroviny: salátovou okurku, hodně česneku, jednu cibuli, mořskou sůl, trochu olivového oleje, petrželku a zakysanou smetanu. Do mísy dejte nakrájenou okurku a cibuli na drobnější kousky, přidejte nasekanou petrželku a utřený česnek. Dále přidejte zakysanou smetanu, trochu olivového oleje, ochuťte bylinkovou solí a pořádně zamíchejte. Nechte chvilku odstát. Zatím zapněte troubu na 250 stupňů a nachystejte brambory. Do menšího pekáče nebo Jánské mísy protlačte uvařené a oloupané brambory a rozetřete na ně okurkovou směs. Přikryjte alobalem a pečte 20-25 minut. Pečte tak, aby okurka nebyla moc měkká a udušená, stačí 20 minut. Podáváme se surovou mrkví.

Podobné recepty:

Penne s 3 druhy sýra, Kuřecí salát Minerva, Salát se sladkokyselým dresinkem, Brambory s brynzovou omáčkou, Smetanove brambory