Zapečené řízky
27.4.2012
vepřové řízky (naklepané, ale mohou být i kuřecí), sýr cihla, 33%-ní smetana,polohrubá mouka, sůl, pepř
Jak na to:Maso si upravíme a naklepeme jako na klasické řízky. Pekáč si jemně vymažeme. Maso osolíme, opepříme z obou stran. Obalíme v půl. mouce, stačí jemně poprášit a poklademe vedle sebe na pekáč. Postup opakujeme se všemi kousky. Nyní na vrch řízků nastrouháme dostatečné množství sýra (čím více tím chutnější) a zalijeme smetanou. Pečeme cca 15-20 min na 200 C.
Jako přílohu podáváme rýži a broskvový kompot.
Zapečené řízky, Zapečené vepřové řízky s medem, Zapečené vepřové řízky s medem, Hovězí řízky na ruby zapečené s tatarkou v troubě, Zapečené kuřecí prsa s ananasem a sýrem