Zapečené řízky
17.4.2008
Kuřecí, vepřové nebo krůtí plátky na řízky vejce sůl, pepř, strouhanka hl. mouka mražená zeleninová směs (podle chuti) šlehačka (stačí s nižším % tuku) uzenina (podle chuti)
Jak na to:Řízky ochutíme a klasicky obalíme v trojobalu. Osmažíme. Zapékací misku vymažeme lehce máslem, skládáme vrstvy: řízky, mražená zelenina, na proužky pokrájená uzenina, opakujeme, končíme uzeninou. Zalijeme šlehačkou (nejlepší je to tak, aby vše bylo potopené) a necháme do druhého dne odležet v lednici, přikryté poklicí. Druhý den odklopené zapečeme asi 20 minut.
Příloha:
brambory
Zapečené vepřové řízky s medem, Zapečené vepřové řízky s medem, Hovězí řízky na ruby zapečené s tatarkou v troubě, Zapečené kuřecí prsa s ananasem a sýrem, Zapečené řízky