Kuřecí maso se svíčkovou omáčkou
10.7.2012

kuřecího stehno, 1 brambora, 2 mrkve, kousek kedlubny, 1 petržel, pažitka, máslo, 30 ml mléka
Jak na to:Uvaříme si klasickou polévku - maso, mrkev, petržel, kedluben. Vaříme 1 - 2 hodiny (vodu doléváme, aby nám polévka nepřihořela). Asi 20 minut před dovařením přidáme na kousky pokrájený brambor a vaříme už jen dokud se brambora neuvaří. Z polévky vyjmeme zeleninu bez bramboru, přidáme mléko a rozmixujeme na hladkou omáčku. Pokud je řídká, můžeme zahustit kouskem uvařeného bramboru. Maso nakrájíme na kousky, přelijeme omáčkou, přidáme brambory omaštěné kouskem másla a posypeme pažitkou.
Podobné recepty:Vepřová svíčková, Grilované hovězí maso se zeleninou, Bramborová pochoutka s hovězí svíčkovou, Grilované kuřecí prsa s broskvovou omáčkou, Čínské kuřecí nudle