Pravé švestkové koule z bramborového těsta

Potřebujeme:

800 g v slupce uvařených brambor, 300 g polohrubé mouky, 1 vejce, sůl, skořicové cukry nebo krystalový cukr smíchaný s mletou skořicí, švestky

Jak na to:

Uvařené, vychladlé brambory ve slupce očistíme a na jemném struhadle jejich nastrouháme. Do brambor nasypeme 300 g polohrubé mouky, jedno vejce a špetku soli. Těsto dáme na pomoučněný vál. Těsto zpracujeme na desce, rozdělíme na tři části a každý váleček nakrájíme na stejné díly. Na ně naskládáme půlky švestek, dáme malou lžičku skořicového cukru a zakulatíme do kuliček. Aby se těsto nelepilo na ruce, používejte mouku. Pak kulky naházejte do vroucí vody. Vařte jejich 10 minut, a hned s nimi ven, aby nebyly rozvařené. Pak je můžete posypat skořicí, polít trochou rozpuštěného másla, nebo mletým mákem, či osmaženou strouhankou.

Podobné recepty:

Překládána bramborová placka, Švestkové koule, Sýrové koule s kyselou krémovou smetanou a křenem, Marcipánové koule, Sušenky z bramborového škrobu