Napoleonské kloboučky

2.5.2012
Potřebujeme:

250 g hladké mouky, 65 g mletého cukru, 1 vanilkový cukr, 1 žloutek, 1 PL rumu, 125 g másla, kůra z pomeranče, na špičku nože sody
Náplň: 100 g mletých ořechů, 2 PL mletého cukru, 1 lžíce rumu, bílek z jednoho vejce, 2 PL pomerančové šťávy, 40 g rozinek

Jak na to:

Těsto rozválíme na tenkou placku a kulatou formičkou vykrajujeme kolečka o průměru 4 - 5 cm. Kolečka potřeme bílkem, do středu dáme připravenou náplň. Okraje těsta nadzvedneme na třech místech a přitlačíme k náplni. Tak vznikne trojúhelníkový tvar. Na špičku kloboučku dáme rozinky. Hotové kloboučky dáme na plech a opatrně potřeme vajíčkem. Pečeme 12 minut.

Podobné recepty:

Topinky s tavením sýrem, Gratinované kloboučky, Hlíva ve sněhu, Žampiony jako minutka, Ražniči s hlívou