Telecí na fenyklu
28.5.2012

300 g telecího karé, 1 čerstvý fenykl, 1 avokádo, 100 g černých oliv, 10 g mořské soli, 10 g solčanky, 50 g olivového oleje, 2 ks rozmarýnu - stonky, 20 g čerstvé bazalky, 100 g sýra Eidam, 150 g 33 %-ní sladké smetany
Jak na to:Smetanu, nakrájené olivy a rozdrcené avokádo svaříme, přidáme nastrouhaný sýr a dochutíme. Fenykl uvaříme ve vodě. Pečeně umeleme, rozmixujeme, orestujeme na pánvi, vložíme do fenyklu a zalijeme avokádovou omáčkou. Zapečeme v salamandru a ozdobíme rozmarýnovou stonkem.
Podobné recepty:Toskánská telecí játra, Čaj na posílení žaludku a vyčištění krve, Telecí řízky po boloňsku, Lasagne s kozím sýrem, Léčivý čaj proti nafouknutí a zlepšení žaludku