Sýrový košíček s borůvkovou omáčkou
120 g hermelínu, 120 g eidamu, 40 g hlávkového salátu, 40 g čekanky
Těstíčko: vejce, mouka, strouhanka, sůl, vlašské ořechy
Borůvková omáčka: nakládané borůvky - kompot, borůvkový džem, sójová omáčka, sůl, argentinské pepř
Hermelín rozkrojíme na několik částí, obalíme v rozdrcených vlašských ořechách a trojobalu. Na prudce rozpáleném oleji osmažíme. Podobně postupujeme i s eidamem, no nepoužijeme ořechy. Přichystáme si hlávkový salát s čekankou a promícháme. Připravíme si z něj lůžko a uložíme něj opražené kousky sýrů. Z připravených komponentů si uděláme borůvkovou omáčku, kterou podáváme se sýry.
Podobné recepty:Telecí steaky s borůvkovou omáčkou, Dort pro miminka, Ovocný košíček, Krůtí prsa plněné ořechy a s borůvkovou omáčkou, Vepřová panenka s borůvkovou omáčkou