Telecí steaky s borůvkovou omáčkou
30.5.2012
4 telecí steaky, 7 PL borůvkového kompotu, 3 lžíce smetany, sůl, bílý pepř, 3 PL oleje
Jak na to:Maso omyjeme, osolíme a opepříme. V pánvi zahřejeme olej a maso na něm osmažíme z obou stran. Podlijeme vodou nebo bujónem a necháme dusit asi 10 min., Dokud nezměkne. Vyjmeme ho, do omáčky dáme borůvkový kompot spolu se smetanou a necháme přejít varem cca 2-3 min. a dosolíme. Maso poléváme borůvkovou omáčkou.
Vhodnou přílohou jsou sladká rýže nebo opékané brambory.
Hovězí steaky s camambertem, Steaky v bylinkovém obalu, Dort pro miminka, Sýrový košíček s borůvkovou omáčkou, Steaky v červeném víně