Steaky v červeném víně

Potřebujeme:

4 steaky z rostbífu (každý cca 200 gramů), 4 plátky uzeného bůčku, půl sklenice suchého červeného vína, 4 lžíce nakládaných cibulek, 4 lžíce oleje, 2-3 větvičky šalvěje, 1 lžíce marmelády z červeného rybízu, kousek pomerančové kůry, špetka skořice, sůl, čerstvě namletý pepř

Jak na to:

Steaky opláchneme, osušíme, jemně naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme nadrobno nasekanými lístečky šalvěje a každý zabalíme v plátku uzeného bůčku. Na rozpáleném oleji je osmažíme z každé strany 5-6 minut. Přilijeme víno a smažíme ještě 2-3 minuty z obou stran. Steaky vyndáme do předehřáté misky, přikryjeme a položíme na teplé místo. Do omáčky na pánvi přidáme zavařeninu z červeného rybízu, pepř, sůl, nakrájenou na tenké pásky pomerančovou kůru a dochutíme jemně skořicí. Vše pečlivě promícháme, vložíme cibulky a krátce povaříme. Na talířích steaky poléváme připravenou omáčkou a ozdobíme šalvějí.

Podobné recepty:

Hovězí steaky s camambertem, Topinambury na červeném víně, Hlemýždě na červeném víně, Hovězí steaky zapékané se sýrem, Steaky v bylinkovém obalu