Krůtí prsa plněné ořechy a s borůvkovou omáčkou

30.4.2012
Potřebujeme:

150 g krůtích prsou, 50 g vlašských ořechů, 10 g citrónu, 30 g borůvek, 30 g marmelády, 10 g, smetany na vaření, olej, jablka, křen, cukr, Maizena-škrob
Obloha: hruška, pomeranč, jahoda, citron, a jiné

Jak na to:

Větší krůtí plátky naklepeme a mírně pomoučníme. Ořechy umeleme, promícháme s cukrem a trochou vody. Touto směsí potřeme maso, přeložíme na kapsu a na oleji usmažíme. Hotové kapsy přendáme do plechu a udržujeme v teple. Na pánev dáme borůvky, přidáme smetanu na šlehání, cukr, čerstvý křen, nastrouhaná jablka. Necháme přejít varem, zahustíme majzénou. Můžeme zjemnit přidáním menšího množství másla. Masovou kapsu přelijeme ovocnou omáčkou, ozdobíme čerstvým ovocem, případně šlehačkou. Podáváme s opékanými bramborami.

Podobné recepty:

Krůtí prsa plněné borůvkami, Krůtí prsa plněné žampiony a smaženici, Sýrový košíček s borůvkovou omáčkou, Plněné krůtí prsa, Krůtí prsa s broskví