Pečená krkovička s bramborami

Potřebujeme:

1 kg krkovičky, 20 dkg tvrdého sýra, 1 zakysanou smetanu v kelímku, 1,5 kg brambor, 2 malé nebo 1 velká cibule, sůl, pepř, olej

Jak na to:

Sýr nastrouháme a smícháme se smetanou. Očištěné brambory nakrájíme na silnější plátky. Na pekáč nebo plech dáme olej, polovinu připravených brambor a polijeme jejich polovinou sýrovo - smetanové směsi. Krkovičku nakrájíme na plátky a prudce osmažíme z obou stran. Přidáme nakrájenou cibuli, sůl a pepř a přidáme k bramborám. Na vrch naskládáme zbylé brambory a polijeme druhou částí směsi. Vše přikryjeme alobalem a vložíme do předem rozehřáté trouby. Pečeme necelých 20 minut, pak odstraníme alobal a ještě mírně zapečeme. Podáváme s tatarskou omáčkou.

Podobné recepty:

Vepřová krkovička se šťávou, Pečená vepřová krkovička s bylinkami, Jemné řízky v jogurtu, Krkovička na víně, Kremžská krkovička