Krkovička na víně

Potřebujeme:

1,5 kg vepřové krkovičky nebo vykostěnou kotletu, 4 lžíce oleje, 3 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, 500 ml červeného vína, 4 lžíce jemného kečupu, 1 lžíci nasekané petrželky, pepř, sůl

Jak na to:

Omyté maso rozdělíme na čtyři kusy, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Prudce opečeme na oleji z obou stran a přendáme do pekáče. Na 1 lžíci nového oleje velmi krátce osmahneme plátky česneku a zalijeme červeným vínem. Přidáme kečup a dusíme 10 až 15 minut. Ochutíme nasekanou petrželkou. Vínovou šťávou přelijeme opečené maso a přikryté pečeme v troubě doměkka. Před koncem pečení odkryjeme. Podáváme s bramborami v jakékoliv úpravě.

Podobné recepty:

Vepřová krkovička se šťávou, Broskvový salát s vínem, Kremžská krkovička, Krkovička na vinohradský způsob, Krkovička s jablky a cibulí