Vepřové karé plněné bylinkovým sýrem
15.5.2012

600 g vepřového karé, bylinkový sýr - hermelín s provensálským kořením, česnek, sůl, pepř, olej, sušené švestky, červené víno, tymián, solamyl, brambory
Jak na to:Vepřové kotlety nakrájíme, osolíme, opepříme, lehce naklepeme a naplníme sýrem. Maso přehneme napůl, uzavřeme párátkem, aby sýr nevytékal a pečeme na pánvi. Sušené švestky dáme vařit s vínem a tymiánem, osolíme, opepříme, přivedeme do varu a zahustíme solamylem. Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na tenké nudličky a osmažíme na oleji. Bramborovou slámu spolu s omáčkou podáváme k masu.
Podobné recepty:Grilované telecí řízky s bylinkovým máslem, Plněné vepřové kare, Vepřové karé v bramborovém těstíčku, Vepřové karé na kysaném zelí, Stavbařské řízky