Opečené bramborové šišky
30.4.2012

800 g v slupce uvařených brambor, 50 g škrobové moučky, 150 g hrubé krupice, 150 g hrubé mouky, 100 g mletého máku, 100 g strouhanky, 100 g moučkového cukru, 1 vejce, 1/2 KL soli a 1 dcl oleje
Jak na to:Uvařené vychladlé brambory nastrouháme na desku, osolíme, přidáme škrobovou moučku, krupici a do středu rozbijeme vajíčko. Za postupného přidávání mouky vypracujeme tuhé těsto. Vytvarujeme dlouhý válec, který stiskneme a odkrajujeme z něj žmolky, které vaříme ve slané vodě, dokud nevyplavou na povrch. Scedíme je a orestujeme na oleji do zlatová. Podáváme posypané mákem nebo orestovanou strouhankou.
Podobné recepty:Bramborové šišky s mákem, Bramborové šišky s mákem, Bramborové šišky se zeleninou, Jablkové šišky, Tvarohové šišky s brynzou