Bramborové šišky s mákem

12.12.2011
Potřebujeme:

500 g brambor, 200 g hrubé mouky, 120 g máku, 70 g moučkového cukru, 50 g másla, 1 žloutek, vodu, sůl

Jak na to:

Omyté brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na struhadle nebo umeleme.
Dáme na plát, osolíme, přidáme žloutek, mouku, podle potřeby vodu a vypracujeme hustší těsto, které necháme 20 minut odpočinout.
Potom těsto rozdělíme na několik části a z každé části utvoříme tenký váleček o průměru 1 cm a nakrájíme ho na kousky.
Kousky těsta rozválíme na plátu posypaném moukou a děláme šišky, které uvaříme ve větším množství osolené vody.
V průběhu vaření je občas zamícháme, aby se nepřichytily na dno hrnce.
Uvařené šišky vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat, posypeme mákem smíchaným s cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem.

Podobné recepty:

Bramborové šišky s mákem, Šišky s mákem a švestkami, Bamborové šišky s mákem dělená strava, Opečené bramborové šišky, Bramborové šišky se zeleninou