Bramborové šišky s mákem
27.8.2012
500g brambor, 200g jemné celozrnné mouky, 1 čerstvé vejce, 4 polévkové lžíce slunečnicového oleje, sůl, 150g máku, 200g hnědého cukru
Jak na to:Brambory uvařené v páře necháme vychladnout a potom je rozmačkáme. Z brambor, mouky, vejce a soli uděláme těsto. Na pomoučněné desce z něj uděláme dlouhý váleček, který pokrájíme na několik částí. Každou část zvlášť rozválíme na sílu asi 2cm a nožem z něj krájíme asi 5cm dlouhé díly. Každý díl vyválíme rukou do šišky. Koblihy dáme pak uvařit do slané vařící vody. Uvařené polijeme olejem, posypeme mletým mákem a cukrem.
Podobné recepty:Bramborové šišky s mákem, Šišky s mákem a švestkami, Bamborové šišky s mákem dělená strava, Opečené bramborové šišky, Bramborové šišky se zeleninou