Pyrenejské klobásy
25.5.2012
4 uzené domácí klobásy, 4 jablka, 1 cibule, 2 dcl bílého vína, 2 dcl smetany, 60 g másla, petrželová nať, 1 PL cukru, 1 KL skořice, 2 lžíce oleje, 1 ledový salát
Jak na to:Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na kolečka. Na pánvi zahřejeme máslo a jablka po obou stranách opečeme. Pocukrujeme je, posypeme skořicí a odložíme. Na kolečka nakrájenou klobásku opečeme na oleji, přidáme jemně nakrájenou cibuli a zalijeme vínem. Po chvíli přilijeme smetanu a ještě 15 min. dusíme. Pak klobásku přeložíme na předehřátou mísu, ozdobíme jablky, jemně sekanou petrželkou, listem salátu a vše přelijeme smetanovou omáčkou. Podáváme s bramborovou kaší.
Podobné recepty:Lák na domácí uzené klobásy, Plněné zapečené klobásy, Špenátové karbanátky, Tchynina kapustnica, Kapustnica