Plněný bůček se zelím

2,5 kg vepřového bůčku, 1 kg kysaného zelí, pepř, sůl, polévkové koření, 1 PL cukru, bujón, 1 dcl oleje, sádlo, 2 cibule, 2 suché rohlíky, mleté vepřové maso, hrst sojové drtě, petrželová nať , 3 vejce, kmín, bílý pepř
Jak na to:Sójovou drť ochutíme sušeným polévkovým kořením, bílým a černým pepřem a zalijeme vroucí vodou. Do mísy si nadrtíte suchý rohlík, který zalijeme troškou vody, posypeme polévkovým kořením, pepřem, přidáme vejce, petrželku a upravenou sójovou drť. Vrchní část bůčku nakrojíme na kostky, z boku vytvoříme otvor na plnění a nasolíme. Mezitím si orestujeme na sádle cibuli a přidáme mleté maso, které pak spojíme s předem připravenou směsí. Orestujeme i druhou cibuli, přidáme k ní zelí a mletý cukr a dusíme. Maso plníme hotovou masovou směsí, zašpejlujeme, opepříme, přidáme kmín, podlijeme vodou, polijeme olejem, přidáme zelí a dáme do trouby zapéct na 45 min, při teplotě 160 C. Pak maso otočíme a pečeme dalších 45 min.
Podobné recepty:Pečený bůček plněný zelím, Pečený plněný bůček, Plněný vepřový bůček, Vepřový bůček s bambusovými výhonky, Zahoráky