Zelné balíčky s rajčatovou omáčkou

Potřebujeme:

1 malá zelí, 150 g mletého hovězího masa, 50 g mortadella, 100 g klobásy, 50 g másla, 50 g parmezánu, 250 g rajčatového pyré z konzervy, 1 vejce, 1 dcl mléka, 1 tvrdý rohlík nebo strouhanka, petrželka, 1 stroužek česneku, 1 malá cibule, sůl, olej, bílý pepř

Jak na to:

Zelí rozebereme na listy, vložíme do vroucí vody na 1 min. a necháme vychladnout. Nakrájíme si petrželku, česnek, mortadella a klobásu. Rohlík promnout v troše mléka. V míse si smícháme maso, klobásu, petrželku, mortadella, parmezán, rohlík sůl, pepř a vejce. Směs rozdělíme na zelné listy, uděláme z nich balíčky a převážeme nití. Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme rajčatové pyré a vaříme asi 10 min. Do vzniklé šťávy vložíme balíčky a za občasného otáčení je vaříme dalších 30 min. Podle potřeby je podléváme teplou vodou. Podáváme s chlebem, brambory nebo rýží.

Podobné recepty:

Zelné balíčky v rajčatové omáčce, Tortellini s rajčatovou omáčkou, Florentinská fazolková polévka, Špagety s rajčatovou omáčkou, Golubce v rajčatové omáčce