Florentinská fazolková polévka
3.11.2010
200 g zelených fazolových lusků, 100 g červeného zelí, 200 ml rajčatové omáčky, 2 cibule, 1 pórek, 1 stonek celeru, 1 stroužek česneku, trocha tymiánu, majoránky, soli a pepře, 4 lžíce oleje, několik skrojků osmaženého bílého chleba, vývar
Jak na to:V hrnci zahřejeme olej, přidáme drobně krájenou zeleninu a koření a zamícháme. Zalijeme rajčatovou omáčkou, trochou vývaru a vaříme zvolna 1,5 až 2 hodiny. V případě potřeby dolijeme vývarem nebo rajčatovou omáčkou. Podáváme v nádobě, ve které jsme polévku vařili, se skrojky osmaženého chleba.
Podobné recepty:Fazolková mléčná polévka, Fazolková polévka, Fazolková polévka s mletým masem, Kyselá fazolková polévka, Jahodová polévka