Český

Potřebujeme:

1 zajíc, 40 dkg oravské slaniny, 1 světlé 10-stupňové pivo, 4 velké cibule, olej, sůl, pepř

Jak na to:

Naporcovaných zajíce zalijeme pivem a na kostičky nakrájenou cibulí. Přikryjeme a necháme marinovat alespoň 12 hodin. Čistého zajíce vyjmeme, osolíme, opepříme a na prudce osmahneme na oleji z obou stran, aby se zatáhl. Mezitím si na spodek plechu poklademe půl dávky na plátky nakrájené slaniny. Na ni rozložíme opečeného zajíce, zalijeme výpekem, na vrch poklademe zbytek pokrájené slaniny a podlijeme asi 1 dcl teplé vody. V průběhu pečení podléváme eventuálně přidáme vodu podle potřeby. Pečeme cca 60 - 90 minut. Podáváme s vařenými bramborami.

Podobné recepty:

Český punč, Tiramisu po česky, Kuře Andula, Český trhanec s teplými malinami, Guláš na český způsob