Guláš na český způsob

14.11.2012
Potřebujeme:

1,5 kg hovězího, 4-5 větších cibulí, 5 lžic maggi polévkového koření, 1 rajčatový protlak (konzerva), 3 lžíce kečupu, 0,3 dcl černého piva, mletá paprika (1 půl. Lžíce), 5 stroužků česneku ( řádných), mletý kmín, mletý pepř, 1 na jemno nastrouhaný brambor na zahuštění

Jak na to:

Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme maso nakrájené na kostky, zaprášíme mletou paprikou a opékáme. Když se maso "zatáhne" a zbělá, přidáme 5 lžic maggi a zalijeme vodou, aby bylo ponořené. Dusíme do poloměkka (cca 45 min až hodinku, dle potřeby přiléváme vodu). Přidáme pivo a dodusíme do měkka. Pak přidáme na jemno nastrouhaný brambor, protlak, kečup, koření a prolisovaný česnek. Necháme na mírném ohni ještě 5 minut přejít varem, občas mícháme a odstavíme (cibule se má rozvařit). Vodu třeba během vaření průběžně opatrně přilévat, neboť šťáva nesmí zůstat řídká, spíše hustší. Podáváme s houskovým knedlíkem a maso posypané kolečky nakrájené cibule, případně trochou nakládané kapel.

Podobné recepty:

Patizonový guláš, Český punč, Zelný guláš, Guláš s lečem, Cuketový guláš se zeleninou