Babiččin lilek

Potřebujeme:

1 kg lilku, 4 vejce, 500 g hladké mouky, 800 g rajčatové šťávy, 500 g čerstvých rajčat, 500 g parmezánu, 0,5 l vody, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, olej, sůl, bílý pepř, bobkový list, červená pálivá paprika

Jak na to:

Neoloupané očištěné lilky nařízneme po délce. Připravíme si těstíčko z mouky, vajec a 100 g parmezánu, ve kterém obalíme pláty a smažíme. V hrnci osmahneme cibuli a česnek pokrájený na kousky, přidáme rajčata nakrájená na kostky, povaříme a přidáme rajčatovou šťávu, vodu a vaříme do zhoustnutí. Lilky ukládáme, střídavě polijeme šťávou, posypat sýrem, tak aby vrchní vrstva byla sýrová. Dáme zapéct na 200 stupních, na 15 - 20 minut. Podáváme teplé.

Podobné recepty:

Můj lilek, Lilek s jogurtovým dresinkem, Lilek na zelenině, Lilek se sýrem, Escalivada