Pivní koláč s plody moře
0,5 kg hladké mouky, 1 kostka kvasnic, 2 brambory, sůl, pepř, 1 hlavička česneku, 1 láhev světlého piva, 1 citrony, 2 PL olivového oleje, 1 balíček darů moře, 1 balíček čerstvé bazalky, 1 balíček sterilizovaných oliv, 100 g tvrdého sýra
Jak na to:Z piva, kvasnic, mouky, koření, soli, nastrouhaných brambor a oleje zaděláme těsto, které necháme vykynout. Dary moře marinujeme v citrónu, olivovém oleji a na plátky nakrájenou a osmaženou česneku. Těsto dáme na vymazaný plech, rovnoměrně naneseme dary moře a olivy, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme cca 25 minut na 220 C. Upečený pivní koláč potřeme nasekanou bazalkou zalitou v olivovém oleji.
Podobné recepty:Pivní polévka, Pivní polévka, Fusilli s mořskými plody, rajčaty a vínem, Pivní sýr, Pšenično-žitný z pivního kvásku