Mušličky s plody moře
3 lžíce olivového oleje, 3 očištěné stonky řapíkatého celeru nakrájené na tenké plátky, 2 velké oloupané a utřené stroužky česneku, 800 g konzervovaných krájených rajčat, 1/4 lžičky sušeného oregana, 1/2 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 200 g těstovinových mušliček nebo kolínek, 200 g mražených kukuřičných zrn, 400 g mražené směsi plodů moře, 100 g mražených oloupaných krevet, 3 lžíce sekané čerstvé petrželky
Jak na to:V těžkém kastrolu rozehřejeme olej a za občasného míchání na něm necháme 5 minut osmahnout celer a česnek. Přidáme rajčata, oregano, sůl a trochu pepře a uvedeme do varu. Snížíme teplotu a pod pokličkou zvolna dusíme 15 minut.
Mezitím uvaříme těstoviny, necháme je okapat a udržujeme v teple. Do rajčatové směsi vmícháme kukuřici, plody moře a krevety a znovu uvedeme do varu. Snížime na mírném ohni.
Přidáme těstoviny a petrželku, necháme ještě 2-3 minuty prohřát a podáváme.
Brokolicová polévka s mušličkami, Fusilli s mořskými plody, rajčaty a vínem, Italské těstoviny s mořskými plody na způsob hostitele na zelenině, Kuřecí nudličky s florentskou sýrovou omáčkou a mušličkami, Špagety s mořskými plody