Plody moře s těstovinami v rajské omáčce

25.6.2011
Potřebujeme:

1 lžíce olivového oleje, 1 středne velká oloupaná a nasekaná cibule, 200 g očištěných cuket nakrájených na menší kostky, 1 lžička sekaných chilli papriček v oleji, 800 g konzervovaných krájených rajčat, 2 lžičky jemného hnědého cukru, 2 lžičky červeného vinného octa, jemně strouhaná kůra z 1 pomeranče, 1/2 lžičky soli, 200 g čerstvých těstovin (linguine nebo špagety), 400 g rozmrazené a okapané mražené směsi plodů moře, 250 g okapaných konzerovvaných malých mušlí

Jak na to:

V těžkém kastrolu rozehřejeme olej a cibuli a cukety na něm 5 minut dusíme do měkka.
Přidáme chilli papričky, rajčata, cukr, vinný ocet, pomerančovou kůru a sůl a uvedeme do varu. Zmírníme teplotu a mírným varem vařím asi 10 minut, až se tekutina částečně vyvaří a vznikne hustá omáčka.
Mezitím dáme vařit těstoviny.
Jakmile je omáčka dostatečně hustá, vmícháme plody moře a mušle a necháme 3 minuty prohřát.
Těstoviny necháme okapat a vyklopíme je do velké nahřáté servírovací mísy. Přelijeme je omáčkou a podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Pivní koláč s plody moře, Špagety s plody moře, Dary moře s nivou, Mušličky s plody moře, Rizoto s dary moře