Slaninka se zelím
25.5.2012

6 tenkých plátků oravské slaniny, 2 velké hrsti kysaného zelí, 1 větší nožička domácí klobásy, 10 středně velkých brambor, sůl, pepř, bazalka, olej
Jak na to:Na dno zapékací mísy dáme plátky slaniny, na které rovnoměrně rozložíme vyždímaný kysané zelí a na kolečka nakrájenou domácí klobásu. Povrch obložíme syrovými bramborami, nakrájenými na kolečka. Brambory osolíme, opepříme, posypeme sušenou bazalkou. Pokapeme olejem. Přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby. Když brambory změknou, odkryjeme je a ještě dopečeme.
Podobné recepty:Brambory se zelím, Plněné bramborové koule se zelím, Paprika plněná zelím, Bramborové válečky se zelím a čočkou, Kuřecí stehýnka,pečená se zelím