Plněné bramborové koule se zelím
brambory, červené zelí, mleté maso, cibule, 1 vejce, polohrubá mouka, oravská slaninka, ocet, cukr, mletý kmín, sůl, pepř
Jak na to:Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme vejce, mouku, sůl a vypracujeme na těsto. Nakrájené zelí udusíme na opražené cibulce. Ochutíme solí, octem, cukrem a kmínem. Nadrobno nakrájenou cibulku osmahneme do zlatová, přidáme mleté maso, sůl, pepř a chvíli smažíme. Těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce. Do každého čtverce vložíme lžičku masové hmoty, zabalíme, uděláme kuličky a uvaříme ve slané vařící vodě. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na škvarky. Na talíř servírujeme masové kuličky, zelí a vše polijeme opečenými škvarky.
Podobné recepty:Bramborové knedlíky bez masa z horkých brambor, Plněné bramborové knedlíky, Bramborové válečky se zelím a čočkou, Liptovské kuličky se zelím, Marcipánové koule