Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem
30.5.2012
0,5 kg vepřového plecka, 0,5 kg vepřového bůčku, 1 kg kysaného zelí, 1 kg cibule, česnek, sůl, cukr, kmín, 2 kg brambor, 300 g hrubé mouky, dětská krupice na zahuštění, 2 vejce
Jak na to:Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a dáme péct asi na 90 minut při 180 stupních C. Uvařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, dětskou krupici a hrubou mouku. Z těsta uděláme válečky, které vaříme 20 - 25 min udusíme nakrájenou cibulku, přidáme zelí a dusíme 30 minut. Do upečeného masa přidáme cibuli, česnek a kmín. Odkryté dopečeme asi 15 minut.
Podobné recepty:Moravský vrabec, Moravský vrabec, Kuře na pivu, Králík po Šumavsku, Králík na křenu