Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem

Potřebujeme:

0,5 kg vepřového plecka, 0,5 kg vepřového bůčku, 1 kg kysaného zelí, 1 kg cibule, česnek, sůl, cukr, kmín, 2 kg brambor, 300 g hrubé mouky, dětská krupice na zahuštění, 2 vejce

Jak na to:

Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a dáme péct asi na 90 minut při 180 stupních C. Uvařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, dětskou krupici a hrubou mouku. Z těsta uděláme válečky, které vaříme 20 - 25 min udusíme nakrájenou cibulku, přidáme zelí a dusíme 30 minut. Do upečeného masa přidáme cibuli, česnek a kmín. Odkryté dopečeme asi 15 minut.

Podobné recepty:

Moravský vrabec, Moravský vrabec, Kuře na pivu, Králík po Šumavsku, Králík na křenu