Kachna na zázvoru

Potřebujeme:

1 mladá kachna, 1 KL soli, 3 lžíce oleje, 100 g pórku, 50 g čerstvého zázvoru, 0,5 l suchého bílého vína, 4 lžíce sójové omáčky, špetka kajenského pepře, 1 KL škrobové moučky, 5 PL ananasové šťávy z konzervy, 2 plátky ananasu, bílý chléb

Jak na to:

Kachnu rozdělíme na 8 částí, osušíme a potřeme solí. V pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje, na kterém asi 10 minut opékáme kachnu do hněda. Kousky uložíme do tepla. Pórek nakrájíme na tenká kolečka. Zázvor oloupeme a rozpůlíme. Polovinu nakrájíme na nudličky, zbytek nastrouháme. Pórek a zázvorový nudličky udusíme do sklovitá ve zbylém oleji. Přidáme víno, sójovou omáčku, pepř a vše vaříme 5 minut. Přidáme porce kachny a přikryté dusíme asi 10 minut. Omáčku propasírujeme, zahustíme škrobovou moučku rozmíchanou v ananasové šťávě a ještě jednou necháme přejít varem. Ananas nakrájíme na kousky a spolu s nastrouhaným zázvorem zamícháme do omáčky. Porce kachny ještě jednou ohřejeme v omáčce. Podáváme s bílým chlebem.

Podobné recepty:

Kachna na medu, Kachna s medem, Kachna na medu, Kachna s medem, Majoránková pečená kachna