Babiččina pohanka
30.5.2012
1 HR loupané pohanky, 2 HR vody, 2 PL majoránky, 2 lžíce pažitky, 1 KL sušeného česneku nebo 3 stroužky prolisované, 1/2 KL polévkového koření, 3/4 KL soli, 3 PL olivového oleje, 20 dkg strouhaného sýra, kyselé okurky
Jak na to:Omytou pohanku vložíme do hrnce, přidáme majoránku, pažitku, česnek, polévkové koření, sůl, zalijeme vodou. Přikryjeme pokličkou, přivedeme do bodu varu, odstavíme a za 30 minut přidáme olej a promícháme. Servírujeme posypané sýrem a obložené kyselou okurkou.
Podobné recepty:Bramboračka s pohankou pro nejmenší, Babiččina chuťovka, Dietní kuba, Babiččina vánočka, Pohanková kaše