Dietní kuba

Potřebujeme:

Pohanka, žampiony,cibule, olivový olej, sůl, pepř, drůbeží masox ( kostička), stroužek česneku - nemusí být

Jak na to:

Nejdříve uvařím pohanku na dávku pro 3 dospělé osoby stačí zpracovat jeden až dva čajové šálky pohanky á125 ml, na jedlou kaši
Odměřenou pohanku spaříme horkou vodou,potom přidáme 0,5 ml mléka, doplníme vodou, solí, masoxem na množství pohanky cca 4 čajové šálky vody uvaříme- vařím cca 1O min - pohanka se musí rozpadat ne úplně zkašovatět, ale má být měkká.
Potom nakrájené žampiony, na plátky s jemně nakrájenou cibulí orestuji na olivovém oleji.
Doba restování cca 15 min.
Po ukončení těchto dvou úkonů obě součásti smíchám dohromady, pokrm okořením ještě několika kapkami polévkového koření,možno přidat malé množství pepře ( nemusí).
Podávám se zeleninovým salátem nebo sladkokyselou okurkou

Podobné recepty:

Start - up, Dietní sýrový salát, Pizza se zeleným hráškem a s vejcem, Kola a lá Kuba, Bramborový kuba