Kuře po normandský

Potřebujeme:

1 kuře, 2 mrkve, 1 pórek, 1 cibule, 2 vejce, 250 ml smetany, 100 ml jablečné pálenky, 50 g másla, pepř a sůl

Jak na to:

Kuře naporcujeme a na másle zprudka orestujeme. Na opečené maso nalijeme jablečnou pálenku, zapálíme a flambovat, dokud se alkohol neodpaří. Mrkev nastrouháme na proužky, pórek nakrájíme na kolečka a přidáme k masu. Ochutíme solí, pepřem a podlijeme vodou. Za občasného míchání dusíme doměkka. Mezitím žloutku smícháme se smetanou a krátce prohřejeme. Maso podáváme přelité omáčkou, nejlépe s knedlíčky.

Podobné recepty:

Vepřové kotlety po normandský, Kuře na pivě, Uzené kuře, Pivní kuře, Kuře v římském hrnci