Španělský zeleninový hrnec

Potřebujeme:

2 cibule, 2 stroužky česneku, 150 g šunky, 8 konzervovaných artyčoků, 200 g květáku, 200 g zelené fazolky, 200 g mraženého hrášku, 2 stonky řapíkatého celeru, 3 malé mrkve, 2 brambory, 200 g chřestu, 1 PL mouky, 5 PL olivového oleje, 1 PL petrželové natě 2 PL citronové šťávy, 250 ml bílého vína, pepř, sůl

Jak na to:

Oloupanou cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno, šunku na kostičky. Květák, fazolky, řapíkatý celer, mrkev a brambory nakrájíme nahrubo. Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek a šunku a přibližně 5 min. opékáme. Přidáme petrželku a vše poprášíme moukou. Do hrnce vložíme zeleninu, podlijeme asi s ¾ l vody, citrónovou šťávou a bílým vínem. Osolíme a opepříme. Zeleninu dusíme na slabém ohni 30 min. do poloměkka. 5 min. před dovařením přidáme hrášek, nakrájenou chřest a artyčoky. Hotové jídlo podáváme s čerstvým chlebem.

Podobné recepty:

Španělský rybí salát, Krevety po španělsky, Zeleninový džus s paprikou, Vaječný koňak ve vodní lázni, Gnocchi s hovězím ragú