Maso-žampionové pirožky

Potřebujeme:

Těsto: 540g hrubé nebo polohrubé mouky, 100 ml vody, 2 vejce, sůl
Náplň: 200g mletého vepřového masa, 80 g másla, 1 rajče, 1 paprika, 6 žampionů, 2 lžíce strouhaného sýra, pepř, strouhanka, šalvějové listy, olej, sůl

Jak na to:

Z mouky, vajec, vody a soli vypracujeme polotuhé vláčné těsto, které se nesmí lepit na desku. Vyválíme ho na tloušťku 3 mm a rádýlkem vykrajujeme stejné čtverce. Na oleji orestujeme vepřové maso, přidáme na drobno nakrájené žampiony, papriku, rajče, ochutíme solí a pepřem. Po chvilce dušení směs odstavíme a přimícháme strouhaný sýr. Vychladlou náplň rozdělíme na čtverce z těsta, které pak přeložíme a okraje stlačíme vidličkou. Pirožky vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou na povrch. Potom je scedíme do mísy, polijeme rozehřátým šalvějový máslem, promícháme a podáváme.

Podobné recepty:

Pirožky s rybí náplní, Žampionové karbanátky, Zeleninové pirožky, Velikonoční pirožky, Žampionové rizoto