Zeleninové pirožky

Potřebujeme:

½ kg listového těsta, 600 g nakrájené bílé zelí, 2 cibule, 2 natvrdo uvařená vejce, 50 g másla, 2 PL nadrobno nasekaného kopru, 1 lžičku moučkového cukru, sůl, pepř

Jak na to:

Omytou zelí překrojte, košťál vyřízněte, spařte horkou vodou a povařte asi 5 min. Po mírném vychladnutí ji nadrobno pokrájejte. Cibuli a vejce nadrobno posekáme. Do hrnce s rozehřátým máslem přidejte zelí s cibulí, přidejte cukr a smažte asi 5 min. Podlijte vodou, osolte, opepřete a doměkka duste. Nakonec přidejte posekané vejce a kopr. Promíchejte a takto připravenou nádivkou plňte rozválené listové těsto, pokrájeli na čtverce. Pirožky potřete rozšlehaným vejcem a dozlatova upečte v předem vyhřáté troubě.

Podobné recepty:

Pirožky s rybí náplní, Velikonoční pirožky, Maso-žampionové pirožky, Pikantní pomazánka, Zeleninové osvěžení