Mušle na česneku s chilli papričkami

25.6.2012
Potřebujeme:

900 g čerstvých mušlí, 1 citron, 2 stroužky česneku, 6 PL olivového oleje, 1 čerstvá chilli paprička, 1 bal. krabích prstů, 1 tavený sýr, 2 malé bagetky, čerstvá petrželová nať, a sůl

Jak na to:

Mušle pár minut povaříme v osolené vodě, do které jsme přidali pár plátků citronu. Po scezení je krátce orestujeme na oleji, potom je vyjmeme a do výpeku přidáme šalotku a česnek a přikryté dusíme na mírném ohni cca 5 min. Potom přimícháme petrželku, chilli papričku, sůl a orestované mušle. Chvilku povaříme a potom necháme odstát 2-3 min, aby se chutě mohli dobře rozvinout. Tavený sýr rozpustíme a přidáme do něj nadrobno nakrájené krabí prsty, krátce prohřejeme a masu po vychladnutí mažeme na opečenou bagetu. Mušle servírujeme dozdobené citronem a zajídáme je křupavou bagetou.

Podobné recepty:

Mušle v koňakové omáčce, Klasické mušle, Grilované mušle na jehle, Kedluben s arašídovou omáčkou, Vášnivá polévka