Klasické mušle

1.3.2011
Potřebujeme:

1,5-2 kilogramy mušlí, 1/2 litru vody, 250 ml suchého bílého vína, 1 oloupaná cibule ve které jsou napíchány 4 hřebíčky, trocha kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), 2-3 bobkové listy, trocha soli nebo 2-3 lžíce vegety, 4 stroužky nasekaného na drobno česneku, šťáva ze dvou citrónů, pepř, špetka cukru

Jak na to:

Mušle pečlivě očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou. Vodu uvedeme do varu, přidáme víno, nakrájenou kořenovou zeleninu, dochutíme solí (nebo vegetou), pepřem a cukrem. Vaříme 10 minut a poté přidáme citrónovou šťávu. Do vařícího vývaru vhodíme mušle, které vaříme přibližně 10 minut dokud se mušle neotevřou. Ty mušle které se neotevřely vyhodíme.

Podobné recepty:

Grilované mušle na jehle, Mušle v koňakové omáčce, Mušle s citronem, Mušle na česneku s chilli papričkami, Mušličkový salát