Vepřová kýta plněné třešněmi

Potřebujeme:

4 řízky z vepřové kýty, 100 ml zakysané smetany, 100 ml červeného vína, 100 ml portského vína, 20 ml třešňové šťávy, 1 láhev třešňového kompotu, 1 PL maizeny, 1 PL medu, 1 PL ostré hořčice, 3 PL sojové omáčky, 1 PL citronové šťávy, 3 hřebíčky, kajenský pepř, mletý pepř a sůl

Jak na to:

Červené a portské víno smícháme s třešňovou šťávou a polovinu vína svaříme spolu s hřebíčkem. Přidáme vypeckované třešně a necháme vařit ještě asi 5 min. Třešňovou omáčku zahustíme škrobem rozdělaných ve vodě a dochutíme kajenským pepřem, citronovou šťávou a medem. Těsně před dovařením přidáme zakysanou smetanu a necháme přejít varem. Pokud jsou řízky malé na plnění, pouze jejich potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na oleji. Podlijeme troškou vody a dusíme do měkka. Před koncem dochutíme sójovou omáčkou a přilijeme i třešňovou omáčku. Vše důkladně prohřejeme a servírujeme.

Podobné recepty:

Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Vepřové maso s dvanáctkou, Vepřová kýta v jemné omáčce, Vepřové maso po uhersky, Vepřové maso s hráškem v sýrové omáčce