Vepřové maso po uhersky

Potřebujeme:

vepřová kýta (cca 700 g), cibuli, mletou červenou papriku, sůl resp. bylinkovou mořskou sůl, 1-2 rajčata, dietní salám, česnek, šlehačku, kečup

Jak na to:

Vepřová kýta nakrájíme na řízky, osolíme, poprašit mletou červenou paprikou a mletým pepřem z obou stran. Potom je přes igelitový sáček rozklepeme, aby pepř a mletá paprika "zasedla" do masa.
Na dno Jánské mísy nebo pekáče naskládáme na kolečka nakrájenou cibuli, na to maso, rajčata a salám.

Omáčka: V šlehačkové smetaně rozmícháme kečup, česnek, opepříme, osolíme a přidáme pokud máme sójovou omáčku, či worchesterovou omáčku.
Dobře vymícháme, nalijeme na maso, přikryjeme pokličkou nebo alobalem a pečeme 1,5 hod. při 250 stupních.

Podobné recepty:

Vepřové masíčko po znojemsku, Vepřové maso, Vepřové po Bulharsku, Pizza s dušeným vepřovým masem, Vepřové na kmíně