Polévka z cizrny
20.6.2012
125 g bagolca, 1,8 l vody, 200 g mrkve, 200 g petržele, 1 PL polévkového koření, 1 kostka houbového bujónu, 1 kostka zeleninového bujónu, 20 g těstovin, sůl
Jak na to:Bagolec, což je krajová odrůda cizrny, namočíme do vlažné vody a necháme nabobtnat 12 - 24 hod. Vodu slijeme, nalijeme čistou a dáme vařit. Přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a petržel a vaříme do měkka. Přidáme bujóny, polévkové koření a necháme ještě 20 min. vařit. 7 - 8 min. před koncem přidáme těstoviny.
Podobné recepty:Cizrnová polévka s pórkem, Pomazánka z cizrny, Cizrna s uzeným masem, Cizrnová salsa s bylinkami, Cizrnové placičky