Cizrnová salsa s bylinkami

Potřebujeme:

2 plechovky cizrny nebo 8 dl vařené cizrny, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového nebo řepkového oleje. 1 plechovka drcených rajčat (asi 400 g), 1-2 ml koření sambal oelek, 3 dl nasekaných bylinek, např. bazalky, petržele, pažitky a trochu rozmarýnu, sůl a černý pepř.

Jak na to:

Cizrnu propláchneme a necháme okapat. Oloupeme česnek a pokrájíme ho na plátky. Česnek osmahneme na oleji při nízké teplotě. Přidáme rajčata, sambal oelek a cizrnu. Několik minut podusíme, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme bylinky a ochutíme solí a pepřem.

Podobné recepty:

Salsa verde, Masové muffiny se salsou, Nakládaný sýr feta, Cizrnová pomazánka, Salsa Mexicana