Kvasnic polévka

Potřebujeme:

60 g droždí, 60 g másla, 30 g hladké mouky, 1 kostka bujónu, 1 cibule, 1 mrkev, 1/4 celeru, 1 pórek, 1 petržel, 1 l vody, kmín a sůl

Jak na to:

Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na troše másla, přidáme rozdrobené droždí a restujeme do růžová. Zalijeme vodou, přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu, bujón, koření a necháme vařit. Mezitím si uděláme světlou máslovou jíšku, kterou polévku zahustíme. Vše dobře promícháme a necháme sevřít. Hotovou polévku dozdobíme petrželkou a servírujeme.

Podobné recepty:

Kvasnicová polévka, Račišdorfské opantance, Koblížky plněné marmeládou, Jidáše, Majonézové koláčky